Κλούβες της ΕΛΑΣ έκλεισαν τον δρόμο στους αγροτοκτηνοτρόφους της Χαλκιδικής – Μπλόκα και στην Κρήτη (Βίντεο & φωτο)

Τον δρόμο προς τη Θεσσαλονίκη έκλεισαν κλούβες της ΕΛΑΣ στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Χαλκιδικής, που ξεκίνησαν από το μπλόκο των Νέων Μουδανιών με στόχο να φτάσουν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Στο Λάκκωμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς, οι οποίοι δεν τους επιτρέπουν να μπουν στην πόλη. Αυτή την ώρα, είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ των αστυνομικών και αντιπροσωπείας των αγροτών.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής είχαν ξεκινήσει νωρίς το πρωί από το μπλόκο των Νέων Μουδανιών για να περικυκλώσουν το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής από το 2021 αγωνίζονται για να αποζημιωθεί η ακαρπία στην ελιά ωστόσο ακόμη δεν έχει υπάρξει κανένα μέτρο. Όπως λένε, η ζημιά που έχουν υποστεί είναι πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ ενώ παράλληλα ζητούν την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για να αποζημιώνεται η ακαρπία της ελιάς σε προανθικό στάδιο.

Οι αγρότες της περιοχής είχαν αποκλείσει χτες με περίπου 120 τρακτέρ για περίπου δέκα ώρες τον κόμβο των Μουδανιών.

Αύριο Τρίτη θα συμμετέχουν με αντιπροσωπεία τους στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια της Λάρισας όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας

Παράλληλα, στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου του Στρυμονικού προχωρούν σήμερα Δευτέρα στις 13:00 μ.μ. οι αγρότες του Νομού Σερρών.

Το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού θα είναι διάρκειας 15 με 20 λεπτών και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και θα γίνει σε συνεννόηση με την αστυνομία.

Την ίδια ώρα με το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού από τους Σερραίους αγρότες θα κλείσει και η Εγνατία στο ύψος του Δερβενίου.

Μπλόκο στα Πεζά

Στο Ηράκλειο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διακοπτόμενο μπλόκο έστησαν την Κυριακή οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στον κόμβο των Πεζών.

Δείτε: Βγήκαν στα μπλόκα και αγρότες από την Κρήτη – Κινητοποίηση την Κυριακή στα Πεζά, την Δευτέρα στα Χανιά (φωτο)

Κινητοποίηση αγροτών στον κόμβο στα Μεγάλα Χωράφια Χανίων

Κινητοποίηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων στον κόμβο της εθνικής οδού στα Μεγάλα Χωράφια.

Σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα, οι αγρότες έκλεισαν γύρω στις 12 το μεσημέρι συμβολικά το δρόμο για λίγη ώρα.

Ζητούν την επίλυση προβλημάτων του αγροτικού κόσμου όπως η άμεση μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων.

Στην κινητοποίηση παρευρίσκεται ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης” Αλέκος Μαρινάκης.

Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια

Σημειώνεται ότι αύριο Τρίτη πραγματοποιείται συλλαλητήριο στη Νίκαια της Λάρισας, στις 12.00 το μεσημέρι, από τους αγρότες στη Θεσσαλία. Εκεί έχουν καλέσει σε Πανελλαδική Σύσκεψη Συντονισμού οι Συντονιστικές Επιτροπές από τα μπλόκα σε όλο τον θεσσαλικό κάμπο. Στα Τρίκαλα στις 12.00 πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, με την προσυγκέντρωση να έχει ανακοινωθεί για τις 11.00 στο Κολυμβητήριο.

Στόχος των αγροτών και των κτηνοτρόφων είναι τελικά να φτάσουν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί